Fra New Orleans gikk turen tilbake til Houston og videre med fly til California, San Francisco.
Etter fire timers flytur ble vi møtt av våre venner Ray og Betty på flyplassen og for første gang har jeg sittet i en Lincolen Towncar. Vi hadde 2,5 timers kjøretur gjennom byen i den verste trafikken for vi kom til Petaluma som ligger noen mil nord for San Francisco.
Her skulle vi være i en uke og våre venner hadde lagt opp et program for oss nesten annenhver dag og med muligheter til å bade og sole oss på fridagene. Vi hadde en tur til vindistrikt Napa Vally, og vi fikk omvisning på en anbefalt vingård, Robert Mondavi vinery. Det ble fortalt at fjellene rundt Napa Vally kunne gi store forskjeller på mengden nedbør som fra 20 – 60 mm på bare et par kilometer. Dette viste seg å gi store forskjeller de forskjellige druesortene. Vi fikk også smake på viner og ble fortalt hva vi skulle se etter, hvordan lukte og smake, før vi kunne gå til utsalget for å kjøpe av vinene deres.
Vi ble også tatt med til en av Californias for ikke å si USAs beste restauranter, Chandon, som ligger i dalen. En syv retters herre måltid.
Varmt var det her i California også, da vi kjørte fra Napa Vally viste temperaturen i bilen at det var 96 grader Farenheith (36 grader C). California blir jo kalt The golden State og det har sitt navn fra de gyldne markene, jeg vil vel heller si de svidde områdene i staten.
Vi hadde også mange fine stunder i hagen hvor Kolibriene kom for å drikke sukkervann fra den spesielle skålen. Når de drikker henger de på flaksende vinger, er meget kjappe til å forlate skålen når de blir er ferdige eller det kommer en rival. Var så heldig å få filmet hele 5 minutter med flaksende Kolibri, fasinerende.
Vi ble også tatt med på en tur vestover fra
Petaluma og videre ut til kysten. Vi var innom
Redwood skogen med kjempe trær som er 13 -1400
år gamle, det på bilde er 310 feet høyt og har en
diameter på 13,8 feet og er 1300 år gammelt. Vi
kjørte videre til Stillehavskysten hvor det er kalt
vann og masse brenninger, ikke noe badevann
akkurat og farlig vann å ferdes i.
Vi drog videre til Bodega Bay hvor vi spiste lunsj på fiskebrygga før vi ble vist stedet som Hitchcock´s thriller, ”The Birds”, ble spilt inn. Den gamle skolestua står det fremdeles.
Vi hadde også en dag hvor vi besøkte San Francisco. Kjørte denne gang over Richard bridge og kom inn til byen på Oakland siden av byen. Var på Fischermans warf, spaserte langs bryggene, en koselig liten fiskelandsby med små gater og mange butikker. Kjørte tur ned Lombard Street, den mest krokete gaten i verden med 8 svinger bratt ned et kvartal med flott utsikt og masse nydelige blomster. Her er det best å ha bremsene i orden.
The cabel-car ned til China Town tok vi også og her handlet vi litt, ganske artig tur, men du verden så mange homofile, San Francisco er jo kjent for å være de homofiles by. Det var utrolig å se så mange på en gang, med lange lakkerte negler og sminke og det hele. Men morsomt var det å komme ned til China Town og morsomt var det å kjøre denne trikken som man har både lest og hørt om.
Independence day, USAs nasjonaldag 4.juli, har alle fri og dagen blir som oftest feiret med at familiene dra på utflukter eller
picnic
og om kvelden blir det arrangert fyrverkeri etter mørkets frembrudd. Vi tok det med ro hos våre venner på dagen og om kvelden var vi å spiste på en gammel skyss-stasjon, Washoe House, fra 1859 som var omgjort til restaurant og låg litt nord for Petaluma.
Dette var det eldste trehuset som ennå var intakt i California og som ikke hadde vært utsatt for brann. Allerede på 1800 tallet var det blitt en gest å lime fast en dollar seddel i taket i baren og det ble ennå gjort. Taket hadde ikke blitt vasket noen gang så dette var en skikkelig ”brun” bar. Meget hyggelig betjening og rikelig med mat, det ble en stor porsjon i ”doggybagen”.
Dette var den siste kvelden vi bodde hos våre venner Ray og Betty, dagen etter skulle vi ut i den store verden, California, på egen hånd i leid bil.